Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

"RAV"

 

Kystlaget har en eierandel i den nye lagsbåten som har fått navnet «RAV», dette for å være med på å skape større aktivitet i laget. Båten er en Gambling 34.

 

Høsten 2019 kjøpte båtlaget en Gambling 34. Noen dager senere ble båtlagets Oksø 32 med navnet «Oksøens Teddy No 1» solgt.  Gamblingen vil være med på ulike arrangementer i Kystlagets regi. 2 – 3 onsdager vår og høst 2020 vil det være mulig å bli med på seiltur med skuta. Disse turene vil være en del av onsdagsarrangementene ved sjøhuset på Bygdøynes.

 

Fra Wikipedia:

 

Gambling 34 er en seilbåt som ble tegnet av en av Norges mest kjente båtkonstruktører, Jan Herman Linge, i 1972. De fleste av de ca. 50 båtene ble bygget på 70-tallet. Linge tegnet også andre båter, blant annet: Yngling og Soling.

 

Historie

Linge tegnet denne båten til den nye IOR 3/4 Tonns regattaklassen som ikke fantes på dette tidspunktet. Han «gamblet» og fikk terningkast seks (se seilmerket)! Gambling 34 var en rask båt i regattaene på 70-tallet. De fleste båtene ble levert som selvbyggersett med ferdig skrog og dekk. Den aller første båten laget Linge til seg selv med navnet «Gambling». Den ble utstilt på båtmessen i London tidlig på 70-tallet men fikk dessverre ikke den ønskete suksessen. De fleste båter ble solgt og befinner seg fortsatt i Norge. De første båtene ble laget av båtbygger Anders Martinius Gjeruldsen på Fevik med produksjonsnumre KMV 1 til 13. Den siste båten ble laget på 80-tallet. Produksjonen av Gamblingen sluttet fordi den ikke kunne konkurrere prismessig med de svenske seilbåtene.

 

You are here: Home Båter RAV